1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Ако имам избор, кой етаж...

Ако имам избор, кой етаж да избера за живеене?

Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 06 ноември 2019 Обновено: 19 декември 2021 5 мин. време за четене 1765 Преглеждания

В тази статия ще обърнем специално внимание върху избора на етаж, когато купуваме апартамент.

В дългогодишната си практика ние от Агенция за недвижими имоти Инвест Тайм се уверихме, че средните етажи са най-предпочитаните от купувачи.

Много често чуваме от тях: „желаем апартаментът да не е на първи или на последен етаж”!

Защо обаче? Ще се опитам да представя всички плюсове и минуси в следващите редове.

Ако имотът, който обитавате, е среден отляво и дясно и е на среден етаж, то това го прави значително по-топъл поради липсата на крайни стени.

Това, разбира се, гарантира една идея по-ниски разходи за отопление през зимните месеци.

За какво да внимавате, ако изберете жилище на последния етаж

Ако изберете жилище на последен етаж, то е препоръчително да направите топлоизолация на тавана, за да задържите максимално дълго време топлия въздух в помещението. От друга страна, преди да изберете такъв тип имот, огледайте добре покрива. Ако не сте професионалисти в това отношение, наемете такъв. Във ваша полза ще е да сте наясно със състоянието. 

Ако има теч, не се плашете. В световен мащаб историята не познава покрив, който в даден момент да не е протекъл. 😉

Всичко това може да бъде поправено, но ако сте наясно с проблема преди самата покупка, то можете да се възползвате, като договорите по-ниска цена за сметка на ремонта и предстоящите неудобства. 

Тук отварям скоба за един полезен съвет: Ако се оглеждате за имот на последен етаж, посетете го в ден, в който вали или поне да е валял обилен дъжд или сняг в близката една седмица.

Друг минус може да бъде евентуална повреда в асансьора, която ще ви отнеме комфорта за неизвестен период.

Плюсовете при избор на жилище на последния етаж

До тук нещата звучаха страшно, но нека разгледаме и плюсовете на последният етаж:

А какви са особеностите, ако жилището е на първия етаж?

Първият етаж в повечето сгради е разположен на 3 – 3,50 м височина от улицата. Обикновено на партера под вас са позиционирани магазини, гаражи, офиси, а в някои случаи и партерни жилища.

Ако партерът под вас се обитава за живеене или някакъв вид бизнес, то това означава, че ще се отоплява в студените месеци и вашият имот няма да е толкова студен.

От друга страна, най-честите причини поради които купувачи отказват да живеят на първи етаж са:

Плюсовете на партерния или първи етаж са:

В крайна сметка не забравяйте, че без значение на кой етаж живеете, най-важно е да сте доволни от покупката и имотът да отговаря на вашите изисквания и нужди, за да се наслаждавате на топли моменти с любими хора и приятели в дома си!Ако се колебаете какъв имот да изберете, винаги можете да ме потърсите за безплатна консултация!

Публикувано в: Новини от Бриз, За купувачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Ако имам избор, кой етаж да избера за живеене?

Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389