1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Басейн в двора! Заслужава ли...

Басейн в двора! Заслужава ли си?

Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 04 май 2022 5 мин. време за четене 510 Преглеждания

Скъпи приятели, с наближаването на лятото все по-често в главата ни се прокрадват мисли за плаж, море и препичане на слънце, и дори тайничко започваме да завиждаме на съседите, които имат басейн в двора..

Определено за мнозина басейнът се превръща в любимо място през летният сезон, тъй като ни дарява с прохлада, свежест и забавление в спокойната домашна атмосфера!

Нека разгледаме темата малко по-обстойно.

Желателно е басейнът да бъде разположен на удобно, равно и безопасно място в двора, и същевременно да имате визуален контакт с него от къщата, особено ако имате деца. Избягвайте близостта с дървета защото ще правят сянка, постоянно ще има листа във водата и кореновата система може да навреди на съоръжението. Местоположението трябва да е защитено от вятър, да е максимално слънчево, както и да е далече от „любопитни погледи”.

Като форма най-разпространените басейни са овални или правоъгълни, но това зависи най-вече от параметрите на парцела ви, така че това е строго субективно. Площта на басейните най-често варира от 18 кв.м. до около 40 кв.м, но в случай, че не разполагате с много място, може да изградите и по-малък. Дълбочината на басейните варира според неговата функция, като най-често в плитката част е 120 см. а в най-дълбоката около 180 см, което прави средната дълбочина 150 см. Разбира се, ако желаете и децата ви да използват басейна, трябва да съобразите и това като изградите още по-плитка част.

В днешно време разполагате с най-различни видове басейни. Според бюджета си можете да избирате между бетонни, композитни, сглобяеми или надуваеми. Всеки от тях има своите специфики, така че е важно да се консултирате с професионална фирма преди вземането на решение.

Според вида на басейна варира и оборудването, с което ще бъде снабден той. Препоръчително е да има осветление, за да се гарантира безопасното преминаване през двора в тъмната част на денонощието, както и за да се избегнат инциденти. Освен това ще можете да го използвате и през нощта.

Стълбите и перилата гарантират комфорт и безопасност, а водните ефекти като водопади, насрещно течение, водни гъби, фонтани и пързалки правят забавлението още по-приятно!
Стигнахме до най-съществената част, а именно поддръжката на басейна.

Тя се осъществява посредством три начина, като те вървят ръка за ръка, тъй като не са взаимозаменяеми.

Посредством тези три метода водата в басейна се поддържа чиста и годна за ползване, а това е много важно за нашето собствено здраве!
В края на летният сезон трябва да зазимите съоръжението, като спрете водоснабдяването, източите част от водата, демонтирате всички филтри и прожектори, към останалата вода прибавите препарат за зазимяване, поставяте съдове за обиране на разширението на леда и монтирате покривало.

В началото на лятото отново си има процедура за подготовка на басейна за използване, като тук следва източване на водата и пълно почистване с препарат и водоструйка.
За да добие готов и завършен вид, около басейна трябва да бъде положена подходяща настилка. В най-честите случаи тя е декинг, гранитогрес или просто естествено озеленяване. Изборът е изцяло ваш!

Цената на басейните разбира се варира според вида, размера, дълбочината и атракциите, ако има такива.

Можете да се сдобиете с малък сглобяем басейн за около 2 000 лева, или да изградите бетонов за около 15 000 лева. Тук отново всичко зависи от терена с който разполагате, както и вашите възможности. Ето защо всяка оферта е индивидуална.

Да, определено притежанието на басейн е скъпо удоволствие, което се нуждае от непрестанна поддръжка, но със сигурност придава един прекрасен и завършен вид на всеки дом. Освен това плуването спомага за поддържането на добрата физическа форма и висок тонус!

Ако имате въпроси свързани с недвижимите имоти, не се колебайте да ме потърсите!

БризВарна работи за Вас!

Публикувано в: Новини от Бриз, За купувачи, За продавачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Басейн в двора! Заслужава ли си?

Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389