1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Квартал Бриз – Елитният квартал...

Квартал Бриз – Елитният квартал на Варна

Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 05 ноември 2019 Обновено: 13 ноември 2019 5 мин. време за четене 4197 Преглеждания

През последните години вниманието на все по-голяма част от купувачите на имоти във Варна е насочен към кв. Бриз. И има защо!

Динамичният квартал се намира веднага след ж.к. Чайка и печели все повече и повече внимание поради две главни причини – разположението му и прекрасната гледка, която се разкрива от апартаментите, разположени в пределите му.

Гледка към Жилишен комплекс Симфония от Квартал Бриз Варна
Гледка към знамената и жилищен комплекс „Симфония“ от стълбичките на паметника в кв. Бриз.

В тази статия ще ви запознаем именно с варненският квартал Бриз. Предстои да ви срещнем с много любопитни факти за него, както и защо си заслужава да притежавате имот там.

Разположение

Квартал Бриз е с чудесно разположение към центъра на град Варна и Морската градина. Намира се на хълмиста местност, която гарантира страхотна природа и чудесна гледка към морето.

В Бриз приводата е в изобилие, няма нужда из излизате извън пределите на гр. Варна, за да се насладите на разходка из приводата.

Поради високата посещаемост на квартала, в него ще откриете множество хотели, ресторанти, частни вили, удобни бензиностанции, както и супермаркет „Parkmart” – новото допълнение сред търговските центрове във Варна.

В сградата на „Parkmart“ освен супермаркета ще намерите фитнес – Sunrise GYM, Easypay, Ресторанти, сладкарница, офиси на Vivacom, A1 и още много груги търговски обекти. Скоро щв пуснем статия и снимков материал заа тях.

В квартал Бриз има две гимназии – езикова и професионална гимназия по хранително-вкусова промишленост, както и департамент на шуменският университет за повишаване на учителската квалификация. ( В него веднъж годишно се провеждат курсове за преквалификация – от икономическо образование към учителка професия. )

На територията на кв. Бриз се намира един от най-известните паметници на културата – „Парк-паметник на българо-съветската дружба“.

„Парк-паметник на българо-съветската дружба“ – Квартал Бриз, Варна
„Парк-паметник на българо-съветската дружба“ заснет от жилищен комплекс „Симфония“ – най-новата и луксозна сграда с апартаменти в продажба в кв. Бриз

На пеша разстояние са също едни от най-посещаваните местности в Морската столица, а именно Зоопарка, Делфинариума и Природонаучния музей.

Най-доброто от квартал Бриз

Няма как да си говорим за квартал Бриз и да не споменем за поне някои от неговите плюсове, разположени в непосредствена близост. А те никак не са малко! Първият от тях е:

Близостта до морето

Варна е голям град. Не е е мегаполис, но за да стигнете от точка А до точка Б ви трябва време, особено ако любима дестинация ще ви бъде морето.

Една от привилегиите на кв. Бриз е непосредствената му близост до Черно море – любимото място на много българи и туристи, особено през топлите месеци.

Квартал Бриз е разположен в източната част на Морската столица, а ако сте късметлии можете да си вземете някой хубав апартамент с излаз към морето. Мечтата на всеки!

Гледка от 11-ти етаж на жилищен комплекс „Симфония“

Плажове „Четвърта буна“ и „Почивка“

Едни от най-посещаваните плажни ивици са разположени именно в квартал Бриз. Това предоставя привилегията на всички живущи в квартала да са само на няколко минути от плажа. Пътуването до плажовете може да се осъществи и пеша! 

Особено през летният сезон това си е сериозен плюс.

Парк-паметник на българо-съветската дружба

Най-големият паметник във цяла Варненска област е разположен именно в кв. Бриз. За тези от вас, които не са чували много за паметника ще разкажем накратко неговата история.

Самият паметник представлява уникално и сложно строително съоръжение от ерата на социализма. Построен е през 1974 г., а за построяването му са използвани 10 000 тона бетон и доброволната работна ръка на 27 000 души.

През времето на “соца”, паметникът се е славел с изключително добра поддръжка, в средата му е горял “Вечният огън”, изградена е специална напоителна система за поддържане на засадените дървета и храсти на могилата Турна тепе и като цяло монумента е бил величествено и поддържано доказателство за дружбата между Съветският съюз и България.

Днес 45 години по-късно паметникът не се поддържа от много години насам, но все пак остава величественото съоръжение, което е приятно място за разходки и спортни занимания. Струва си да изкачите паметника дори и само заради гледката от върха!

Около паметника има много природа, алеи за разходка, както и площадка за тренировки.

Интересни факти за квартал Бриз

Най-динамичният квартал в град Варна

През последните няколко години строителството в кв. Бриз достигна своята върховна точка и оттогава насам нещата са си все същите. На територията на квартала се строят много жилищни сгради, а фактът че строителството е започнало едва отскоро навежда на мисълта, че голяма част от имотите там са ново строителство.

Друг плюс на динамиката, която постоянно цари в квартала е именно развитието и непосредствената близост до търговски центрове, магазини, хотели и красиви частни вили.

Кварталът с най-голям процент младо население в град Варна

Според статистически данни, събрани през последните години, квартал Бриз е населен предимно с млади хора и семейства на възраст между 20 и 35 години.

Свързаност

Красивата гледка, новото строителство и едновременната близост до центъра и морето не са единствените привилегии, с които динамичният квартал Бриз разполага.

Още едно предимство на квартала е идеалната му свързаност с останалите точки на град Варна. В непосредствена близост до изхода на кв. Бриз е първокласният Републикански път I-9, който свързва местностите в близост – Аспарухово, Златни пясъци, Кабакум бийч и много други.

За тези от вас, които не разполагат със собствен автомобил през квартала преминават редица удобни автобусни линии, които могат да ви отведат до центъра на Морската столица или курортите в близост.

На кратко за живота в квартал Бриз

Квартал Бриз се слави като най-динамичният и бързо развиващият се квартал във Варна. Почти всяка година там се построяват изцяло нови жилищни комплекси, които предлагат много удобства, наред с добрата локация на квартала. 

През последните години цената на жилищата в Бриз се вдигна неимоверно, но в сравнение с това и предимствата са доста.

Из квартала има много ресторанти, заведения и кафенета, което означава че не е необходимо да пътувате няколко километра само за да се насладите на вкусна храна.

Елитният квартал е само на 15 минути разстояние с автомобил от самият център на Варна, а близостта му до плажната ивица е огромен плюс.

Животът в кв. Бриз никога не е скучен!

Наоколо кипи от живот, същевременно с това атмосферата е приятна и спокойна за семеен живот. В близост има изградени детски площадки и паркове с красива природа, което прави разходките приятни и забавни.

За спортните натури също има предимства, като доста добри локации за тренировка – плажът, парк-паметник на българо-съветската дружба, както и стадион Варна, разположен в непосредствена близост до квартал Бриз.

Морето, елитната атмосфера и добрата локация са само малка част от положителните страни на кв. Бриз, които така умело ви приканват да закупите имот в тази част на най-добрият за живеене град в България – Варна.

Публикувано в: Новини от Бриз, За купувачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Квартал Бриз – Елитният квартал на Варна

Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389