1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Пет неоспорими знака, че сте...

Пет неоспорими знака, че сте намерили „вашият” имот


Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 05 ноември 2022 5 мин. време за четене 63 Преглеждания

Както и преди съм споменавал, търсенето на подходящ имот изисква време, усилия и познания, които се придобиват чрез житейски опит. Повярвайте ми, още по-трудно е, когато в това начинание не ви съпровожда професионалист (брокер), а се опитвате да се справите сами. Все пак в следващите няколко реда ще ви кажа как можете да сте сигурни, че сте намерили жилището, което търсите!

1. Чувствате се като у дома си

Да, знам че това звучи като клише, но повярвайте ми в момента в който започнете да правите огледи, ще разберете колко много имоти има на пазара, които са много далече от вашата индивидуална същност. Когато по време на оглед се почувствате като „у дома си”, то това е защото цветовата гама ви е допаднала, мебелировката е точно такава, каквато бихте си купили, а декорацията е точно тази, която е по вкуса ви. В този момент ще усетите как ви обгръща топлота и комфорт. Сигурен знак, че ако заживеете в това жилище, ще се чувствате добре.

2. Оправдава очакванията ви

В жилището което търсите, трябва да има точно толкова стаи и помещения, колкото са ви необходими. Трябва да се доближава максимално до площта, която ви е нужна за обитаване и трябва да сте сигурни, че ще задоволява нуждите на всички членове на вашето домакинство дори и в бъдеще.

3. Не търсите чуждо мнение

Често в практиката ми се е случвало на оглед да присъстват придружители, които да помогнат на купувача (често е техен приятел или роднина), да вземе правилното за себе си решение и случайно да не се подведе при избора си на жилище. Уверявам ви обаче, че в момента в който си харесате имот, вие за нищо на света няма да искате да чуете друго мнение. Все пак вие сте тези, които ще го обитавате и най-добре знаете какво точно ви е нужно.

4. Не желаете да разглеждате други имоти

Момента, в който решите че приключвате с огледите е ясен и категоричен знак, че сте попаднал на това, което търсите. Истината е, че купувачите имат много по-добра представа за пазара на недвижими имоти едва когато се гмурнат в него. В чести случаи този път е осеян с трудности и разочарования, както и загуба на излишно време, но повярвайте ми, ако сте посетили Х на брой жилища и след последното вече не ви се гледа друго, значи сте намерили това, което търсите.

5. В бюджета ви е

Умишлено оставих тази точка като последна, защото е най-важна за вас, драги купувачи. Без значение дали ще купувате имот с кредит или разполагате с налични средства, ако имота, който посещавате на оглед отговаря на гореописаните четири знака и се доближава до вашите финансови възможности, то вие трябва да пристъпите към сделка на мига.

За да улесня процеса ви по търсене на жилище, можете да разчитате на мен. Ще получите безплатна консултация и професионална помощ!

БризВарна работи за вас!

Публикувано в: Новини от Бриз, За купувачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Пет неоспорими знака, че сте намерили „вашият” имот


Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389