1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Продавате имот? Ето какви документи...

Продавате имот? Ето какви документи са ви необходими!

Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 20 януари 2022 5 мин. време за четене 488 Преглеждания

Скъпи приятели, в тази статия ще разгледаме документите, които са ви необходими когато сте в ролята на продавач.

Когато продавате недвижим имот, трябва да докажете неговото законно съществуване, както и правото си на собственост. За целта трябва да набавите набор от документи преди нотариалното изповядване на имота, за който вече сте се договорили и имате купувач. Тъй като документите струват пари и отнемат технологично време, то моят съвет към вас е да предприемете тази крачка едва след като сте получили депозит или капаро. Прието е, че разходите за заявяването и набавянето са за сметка на продавача.

Вида на документите варират според типа имот, който продавате (къща, парцел, апартамент, земеделска земя и т.н.) Тук ще разгледаме най-често продаваните имоти, а именно апартаменти и къщи.

Ето с какво трябва да разполагате ако продавате такъв имот:

Това са основните документи, които в повечето случаи са достатъчни за сделка, но тъй като в сферата на имотите има стотици казуси, то понякога са необходими и друг вид документи от други институции. Вземете под внимание факта, че различните удостоверения се издават в различен срок, а някои се заявяват и получават в определен часови диапазон.

Моля, не забравяйте към датата на сделката да погасите и сметките си за ел. енергия и вода, както и тези към етажната собственост.
При нужда от въпроси или консултация не се колебайте да ме потърсите.

БризВарна работи за вас!

Публикувано в: Новини от Бриз, За продавачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Продавате имот? Ето какви документи са ви необходими!

Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389