1. BrizVarna.bg
  2. Новини от Бриз
  3. Защо да работим с един...

Защо да работим с един брокер, когато търсим имот

Синан Ахмедив - Invest Time Публикувано: 05 март 2021 Обновено: 19 декември 2021 5 мин. време за четене 820 Преглеждания

В днешната статия ще обсъдим единственият правилен начин за търсене на имот чрез брокер. Няма особено значение дали търсите имот под наем или същият за покупка. Ако някога сте го правили, почти сигурно е, че е било по грешен начин. Е, да не губим повече време…

Впускайки се в търсене на имот първото, което мнозина купувачи правят е да отворят някой от порталите (сайтове)с оферти за жилища и да започнат да звънят на произволни брокерски обяви. Разбирам, че целта на обаждането е да получите по-подробна информация за имот, който ви е харесал заради снимките или цената, но в действителност не постигате точно този ефект. Всъщност, брокера с когото разговаряте получава информация за вас и вашето търсене, а вие получавате едно семпло и не дотолкова детайлно описание за имота. Спестява ви се точната локация, а често дори и важни детайли около имота, които установявате едва по време на оглед! Сега си представете как сте звъннали на десет-петнадесет различни брокера за 10-15 различни оферти и сте направили десет излишни огледа в рамките на седмица. Загубили сте ценно време, но по-голямата загуба е, че докато сте посещавали имоти, които не са за вас, правилното жилище, което е съответствало на параметрите и бюджета ви вече е продадено. Купено е от някой друг. Познато ли ви е?

Това се случва често с много купувачи и обяснението за всичко това е елементарно. Когато звъннете на произволен брокер и поискате оглед на имот, брокера е длъжен да се отзове и да организира огледа. Но той не знае какво точно търсите вие. Не ви познава, не ви е квалифицирал, среща ви за първи път, съответно няма как да знае какво търсите. Той идва просто за да покаже имота от обявата. Ето защо, когато извършите пет огледа на пет различни имота с пет различни брокера, вие все още не сте намерили това, което търсите, но по-лошото е, че и никой от петте брокера не знае какво точно търсите. Разбираемо е да вярвате, че с колкото повече брокери работите, толкова повече имоти ще видите и толкова по-бързо ще отсеете този, който ви е харесал. Но, в действителност не се случва така, защото когато брокера е наясно, че търсите чрез всички, той ви показва само офертите, които са налични в неговата база данни. Той не работи за вас. Работи за продавача! Опитва се да продаде имота, който продавача му е поверил! Тук вие като купувач се ограничавате! Работейки успоредно с няколко брокера, вие имате достъп само до имотите на тези няколко агенции и съществува вероятността никоя от тях да не разполага с това, което ви е необходимо. Сега ще ви споделя една „тайна”, която не е тайна никому.

АГЕНЦИИТЕ РАБОТЯТ СЪВМЕСТНО ПОМЕЖДУ СИ!

Казано на разбираем език, ако вие работите с един брокер, чрез него вие имате достъп до всички имоти на всички агенции в града. Освен това, когато брокер поиска подробности относно имот на друг колега, той получава максимално точна и акуратна информация за имота, без подвеждащи и залъгващи обяснения. Ето така вече имате по-голям избор на жилища и е много по-лесно да отсеете офертата за вас. Т.е, ако направите пет огледа с пет различни брокера, никой от тях не знае какво точно търсите, а вие сте загубили ценно време и средства. Ако обаче посетите същите пет имота с вашият личен брокер, той на шестият вече знае какво точно да ви покаже, според обратната връзка, която му давате относно всичко, което ви е харесало и не ви е харесало в предишните имоти. Казано накратко – след всеки осъществен оглед вашият брокер изгражда вашият профил на търсене. Това автоматично намаля броя жилища, които се налага да посетите и съответно да отхвърлите, просто защото не са за вас.
От друга страна, когато звъннете на произволен брокер за произволна оферта, вие се свързвате с брокера на продавача! По този начин, ако вие предприемете действия за покупката на този имот, вие правите сделка с брокера на продавача. Тук нямате никаква гаранция, че този брокер работи за вас и защитава вашите интереси и пари, защото не е възможно един посредник да защитава еднакво добре две срещуположни страни!

Нека разгледаме и обобщим всички ползи от това, да търсим имот само чрез един брокер:

Ако не знаете как да си изберете брокер, потърсете такъв от препоръка. Разпитайте свои приятели и роднини, които са използвали посредническа услуга и са останали доволни.
Ако нямате такъв под ръка, можете да разчитате на мен. През последните пет години в практиката си съм помогнал на десетки хора да намерят мечтания дом. Със сигурност мога да помогна и на вас!

Публикувано в: Новини от Бриз, За купувачи


Синан Ахмедов - брокер недвижими имоти в Invest Time

Синан Ахмедов е брокер на недвижими имоти в Агенция за недвижими имоти Invest Time - Варна. Синан живее в картал Бриз и води този блог, за да запознае по-добре текущите и бъдещи жители на квартала с...

Защо да работим с един брокер, когато търсим имот

Искаш ли да ти звънна?

Мога да ти се обадя и да те консултирам безплатно за недвижимите имоти в кв. Бриз. Остави номера си или звъни на:   0895 574 389